Mig. Med emigrerad pappa i Australien. En bror som blev en ängel. Ironisk humor. Träning. Kost. Natur. Foto. Musik. Film. Skriva. Existentiella frågor. Livsåskådningar. ADHD/ADD. Insomnia. Sambo. Sambos dotter. Råttägare. Utbildad Kostrådgivare, med inriktning - Lågkolhydratskost med naturliga fetter. Högskolestuderande. Blivande Gastronom. Mitt liv. Min blogg.

* De inlägg märkta med Etikett Foto/Bild är mina egna foton. Övriga foton/bilder som förekommer i mina inlägg är på något sätt lånade/hämtade från Google, Forum eller Appar som delar bilder.


onsdag 2 maj 2012

Tacksamhet och Lycka i Följetong

Del 2



Det finns så mycket att vara tacksam för, om man öppnar sina ögon och sitt hjärta, släpper all oro, och tillåter sig att vara och vila i nuet.
 * 
Ofta uppfattar man det som betyder något, först när man inte har det. Man tänker på livet, när man har ett möte med döden. Man tänker på hälsa när man är sjuk. Man tänker på frihet, när man känner sig fångad och kvävd. Man tänker på samhörighet, när man är ensam.
 * 
Ibland kan man bli så rädd för död, sjukdomar och separation, att man inte vågar leva, se livet, uppleva, uppskatta, och fästa sig vid någon eller något. Att kunna se och acceptera det mörka och svåra, samtidigt som man tar fäste på det goda och ljusa är viktigt!
 * 
Man säger sig ofta att kunna dö för sina barn. Men varför inte tänka att leva för sina barn?! Ett långt, friskt och lyckligt liv!
 * 
Livet är fullt av gåvor! Om man bara väljer att se dem. Hur man tänker, blir vad man känner, och upplever, som blir vad man sänder ut, som blir vad man får tillbaka. Som ett kretslopp! Varför ödet ELLER slump? Varför inte både och?! Man kan inte förändra, kontrollera, eller styra andra. Man kan bara förändra sig själv.
 * 
Ibland är det svårt att se sin delaktighet, förstå vad man gör mot sig själv, och samla modet att förändra sin situation. Det kan vara svårt att förändra synen på sig själv och omvärlden. Det är viktigt att vara ödmjuk och inte kräva mer än vad man klarar just nu. Tålmodigt vänta in, respektera och värna om sig själv. Kort sagt, vara kärleksfull mot sig själv, även då det gör ont och livet skaver.
 * 
Men - vill man bara existera, överleva? Eller vill man LEVA?! Att välja LIVET! Ett val. Ett medvetet val. Livet är en skola, som varar hela ens liv. Man blir aldrig färdig, slutar aldrig att utvecklas. Och om det inte finns EN verklighet, utan alla skapar sin egen, utifrån tankar, innebär det verkligen en möjlighet till förändring! Det är fascinerande!

Inga kommentarer: