Mig. Med emigrerad pappa i Australien. En bror som blev en ängel. Ironisk humor. Träning. Kost. Natur. Foto. Musik. Film. Skriva. Existentiella frågor. Livsåskådningar. ADHD/ADD. Insomnia. Sambo. Sambos dotter. Råttägare. Utbildad Kostrådgivare, med inriktning - Lågkolhydratskost med naturliga fetter. Högskolestuderande. Blivande Gastronom. Mitt liv. Min blogg.

* De inlägg märkta med Etikett Foto/Bild är mina egna foton. Övriga foton/bilder som förekommer i mina inlägg är på något sätt lånade/hämtade från Google, Forum eller Appar som delar bilder.


fredag 5 mars 2010

Besök i Båstad

Vi körde upp till Båstad i onsdags för att lämna Dessi sin lilla TV och Playstation, som hon har bättre nytta av på sitt rum i skolan, än vad hon har här hemma just nu. Det var också ett bra tillfälle att hälsa på, när jag var ledig.

Vi fick en rundvandring av i princip allt på skolan. Bibliotek, gym, biljardrum, TV/mys-rum/hörnor, olika små kök, matsalen, duschrum, små tvättstugerum, datasal där de har nya stora Apple-datorer, ateljéer av olika slag som dans, musik/sång, textil, fotolab, och massa annat som jag säkert inte får med här nu. Allt detta har de fri tillgång till fram till klockan 22.00! Klockan 23.00 ska det vara tyst i husen. :-)

Lägg sedan till att miljön runt i kring är fantastisk. När du tittar ut från fönstren ser du havet. Alldeles intill ligger Norrvikens trädgårdar!

Vi fick middag i matsalen klockan 18. Det bjöds på panerad fisk, med hemlagad potatismos, hemlagad god sås, samt sallad, och vi kunde se solnedgången utanför med utsikt mot havet. Klockan 20 var det dags för kvällsmål. :-) Olika mackor, med olika pålägg, två sorters juicer, te och mjölk.

Dessi hade det fint och mysigt på sitt lilla rum. Hon har vad hon behöver. Mycket renare och bättre ordning än vad hon har på rummet här hemma! ;-)

Efter kvällsmaten sa vi hej då och körde hemåt igen. Hon har planer för helgen, och nästa helg, så det dröjer innan hon kommer hem, och med tanke på att det var ett tag sedan hon var hemma även bakåt i tiden, så känns det skönt att vi åkte dit i onsdags! ^ ^

Här är några foton som vi tog med mobilkamera under besöket. Vi fick inte med allt. Jag kommer definitivt att vilja åka dit igen, när det har blivit grönt, för att kunna jämföra och ta foton på miljön där! :-)



Vänstra byggnaden. Innanför gavelfönstret ni ser på ovanvåningen finns biljardrum.

Högra byggnaden. I denna byggnad bor Dessi. Båda byggnaderna är gjorda som U, så ni ser bara en del av dem här.

En del av skolans bibliotek.

I biblioteket såg jag denna intressanta bok ligga framme på ett bord.

Utsikt från biblioteket.

En del av skolans matsal. Utanför utsikt mot havet.

En av skolans internatkorridorer. Inte den som Dessi bor i. Lite Alice i Underlandet-känsla? Eller vad sägs om filmen The Shining? ;-)

En av de flera myshörnor som fanns lite här och var.

Dessis korridor. Hon bor i näst sista rummet till vänster i korridoren. Rakt fram och längst ner, finns ett kök.

En del av Dessis rum.

Dessis sovplats. Mangateckningen till höger har en vän till Dessi ritat. Den föreställer Dessi som hon var utklädd till ett Manga-Konvent. :-)

En hjärtlampa som Dessi har fått av en vän, som hon kan ha tänd om hon skulle få ångest på natten och inte kan sova. ♥
*
*För er som inte vet, Dessi är min sambos dotter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyckte att det var en bra beskrivning av vårt besök där. :)

Anna sa...

Tusse: Så bra att vi är överens då! ;-) :-*